Ne ofrojmë një gamë të gjerë shërbimesh që përqendrohen në të gjitha fazat e ciklit jetësor të shtëpisë: marrja me qira, blerja, shitja, financimi dhe përmirësimi i shtëpisë. Ne e dimë që udhëtimi në shtëpi i të gjithëve është i ndryshëm, dhe se të vendosësh në vendin e duhur për të thirrur shtëpi është një përvojë intime, personale. Së bashku me një informacion të madh në lidhje me shtëpitë, lagjet, kushtet e tregut, profesionistë lokalë të pasurive të patundshme dhe opsionet e financimit, ne gjithashtu përdorim informacionin që ju na jepni për të siguruar shërbimet tona dhe t'ju ndihmojmë të gjeni shtëpinë tuaj të ardhshme. Ne vlerësojmë me kujdes se si i përdorim të dhënat për t'u siguruar që ne po përdorim informacionin tuaj për të siguruar vlera për ju. Në këtë faqe, ne synojmë të shpjegojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me privatësinë tuaj në Zillow. Nëse keni ndonjë pyetje për të cilën nuk jemi përgjigjur këtu, gjithmonë mund të na kontaktoni në privacy@zillow.com. Informacione të mbledhura nga Zillow Kur përdorni shërbimet tona, ne mbledhim një shumëllojshmëri informacioni nga dhe për ju dhe pajisjet tuaja. Disa nga këto informacione ju identifikojnë drejtpërdrejt (si një adresë e-mail) ndërsa disa prej tyre shoqërohen me ju përmes llogarisë, profilin ose pajisjen tuaj (si shtëpitë që ju zgjidhni për të ruajtur ose të dhënat tuaja të vendndodhjes). Lloji i të dhënave që mbledhim për ju varet nga mënyra se si e përdorni Zillow. Nëse përdorni vetëm shërbimet tona për të kërkuar shtëpi, ne do të kemi më pak informacione për ju sesa nëse ju ndihmojmë të shisni shtëpinë tuaj, të merrni një hipotekë, të nënshkruani qiranë tuaj ose nëse përdorni ndonjë nga shërbimet tona të tjera të transaksionit. Edhe nëse nuk keni një llogari me ne, ne ende mund të mbledhim disa të dhëna për ju, si adresën tuaj të postës elektronike dhe numrin e telefonit nëse vendosni të kontaktoni një agjent të pasurive të patundshme përmes platformës tonë, ose adresën tuaj IP dhe informacionin tjetër të pajisjes kur ju shfletoni faqet tona ose përdorni aplikacionet tona. Informacion që ju na jepni ose krijoni duke përdorur shërbimet tona Kur përdorni shërbimet tona, ne shpesh ju kërkojmë informacione për veten tuaj. Kjo zakonisht përfshin gjëra themelore si emrin tuaj, adresën e postës elektronike dhe numrin e telefonit. Nëse përdorni shërbimet tona të transaksionit, ne mund t'ju kërkojmë të dhëna më të ndjeshme si të ardhurat tuaja, historia e strehimit dhe rezultati i kredisë. Nëse kontribuoni informacion, siç janë rishikimet e agjentëve, ne gjithashtu do t'i ruajmë ato. Ju gjithashtu mund të ofroni informacione për njerëzit e tjerë përmes shërbimeve tona. Për shembull, nëse ndani një listë shtëpie me dikë, ne do të mbledhim adresën e emailit të këtij personi si pjesë e informacionit të llogarisë suaj. Më poshtë janë disa shembuj se çfarë informacioni mbledhim për produktet dhe shërbimet tona kryesore dhe si i mbledhim ato. Ofertat Zillow Ofertat Zillow zgjasin ofertat për para në pasuritë e paluajtshme rezidenciale në qytete të zgjedhura të Sh.B.A. Nëse kërkoni një ofertë per shtëpinë tuaj, ne do t'ju kërkojmë informacione për ju dhe shtëpinë tuaj. Kjo përfshin informacione të kontaktit (të tilla si një adresë e-mail ose një numër telefoni), duke identifikuar informacione për ju dhe detaje në lidhje me shtëpinë tuaj. Ne gjithashtu mund të bëjmë disa foto të shtëpisë tuaj, në mënyrë që të dimë se cilat lloje të riparimeve mund të jenë të nevojshme. Nëse biem dakord për të blerë shtëpinë tuaj, do të duhet të mbledhim më shumë informacione nga ju që janë tipike për çdo transaksion të pasurive të patundshme, përfshirë informacionin financiar. Ne mbledhim informacione të ngjashme me kontaktin dhe transaksionin nga ju nëse jeni të interesuar të blini një shtëpi në pronësi të Zillow. Nëse vendosni të vizitoni një shtëpi në pronësi të Zillow, ne mbledhim informacione për të verifikuar identitetin tuaj. Zillow mund të mbledhë informacione për ju nga palë të treta nëse është e nevojshme për të verifikuar identitetin tuaj. Kërkimi shtëpie Kur përdorni markat e kërkimit të shtëpise të Zillow (duke përfshirë Zillow, Trulia, HotPads, StreetEasy, NakedApartments dhe OutEast) për të gjetur një shtëpi për të blerë ose marrë me qira, ne ju japim shumë mjete për të gjetur shtëpinë tuaj të ardhshme. Nëse na tregoni çfarë po kërkoni, siç është lloji i shtëpisë ose numri i dhomave të gjumit, ne i ruajmë ato informacione në mënyrë që të mund t'i përshtatemi rezultateve të kërkimit tuaj me atë që po kërkoni. Ne gjithashtu ju ndihmojmë të lidheni me agjentët lokalë të pasurive të patundshme, ndërtuesit e shtëpive, menaxherët e pronave, oficerët e kredisë hipotekare dhe profesionistët e tjerë të pasurive të patundshme. Nëse vendosni të kontaktoni një nga këta profesionistë përmes platformës sonë, ne kërkojmë emrin tuaj, adresën e postës elektronike dhe numrin e telefonit, në mënyrë që të arrijmë tek ju dhe t'ju lidhemi me personin e duhur. Ju gjithashtu mund të kërkoni shtëpinë tuaj në Zillow dhe të modifikoni fakte në shtëpi siç janë hapsira meter2, numri i banjove dhe viti i fundit i rinovimit. Ne lidhim informacionin që ju jepni në llogarinë tuaj. Vegla me qira Ju mund të përdorni Zillow për të aplikuar për banesa me qira, të nënshkruani qiranë tuaj dhe madje të paguani qiranë tuaj. Kur vendosni të përdorni këto veçori, ne mbledhim informacione nga ju për të përpunuar transaksionin tuaj. Gjatë procesit të aplikimit me qira, ne mbledhim informacionin tuaj si adresën tuaj të postës elektronike dhe numrin e telefonit, historinë e punësimit, historinë e qirasë, të ardhurat dhe rezultatin e kredisë. Ju mund të përdorni mjetet tona për të tërhequr raportin tuaj të kreditit dhe kontrollin e sfondit penal për të përfshirë në aplikacionin tuaj, por Zillow nuk e ruan numrin tuaj të Sigurimeve Shoqërore dhe ne nuk mbledhim ose shohim raportet e kontrollit të kredisë ose të sfondit. Ne jemi partnerë me Experian dhe Checkr për të gjeneruar ato raporte dhe t'i bëjmë ato në dispozicion vetëm për ju dhe pronarët që keni zgjedhur t'i dërgoni ato. Kur ju paguani qiranë tuaj përmes Zillow, ne mbledhim informacionin tuaj të transaksionit, por ne nuk i ruajmë detajet e llogarisë suaj të pagesës. Në vend të kësaj, ne përdorim partnerë të besueshëm për të mbledhur dhe ruajtur ato të dhëna. Nëse përdorni llogarinë tuaj bankare për të paguar qiranë tuaj, ofruesi i shërbimit tonë Plaid mbledh informacione personale dhe financiare nga banka juaj ose institucioni tjetër financiar. Duke përdorur Zillow për të bërë pagesat tuaja me qira, ju po i jepni Zillow dhe Plaid të drejtën, fuqinë dhe autoritetin për të vepruar në emrin tuaj për të hyrë dhe transmetuar informacionin tuaj personal dhe financiar nga institucioni financiar përkatës. Informacioni juaj do të transferohet, ruhet dhe përpunohet nga Plaid në përputhje me Plaid Privacy Policy. Nëse nënshkruani dokumentet tuaja të qirasë përmes Zillow, ne do të mbledhim dhe ruajmë informacionin tuaj të kontaktit, nënshkrimin dhe çdo informacion tjetër që përmbahet në dokumentet e qirasë, të cilat mund të ndryshojnë sipas shtetit dhe qytetit. Kredi Shtepie Zillow Kjo politikë e privatësisë nuk vlen për huatë e shtëpive te Zillow. Për të kuptuar se çfarë lloj informacioni mbledh Kredi për Zillow Home, ju lutemi lexoni Zillow Home Loans Privacy Policy. Shërbime dhe produkte për profesionistët Nëse jeni profesionist i pasurive të patundshme, mund të jeni në gjendje të lidhni llogarinë tuaj të emailit të palëve të treta (të tilla si Gmail) me llogarinë tuaj Zillow. Nëse e aktivizoni atë lidhje, Zillow do të hyjë në mesazhet, kontaktet dhe cilësimet tuaja vetëm për të siguruar shërbimet e kërkuara për ju. Ne nuk kemi akses ose mbledhim ndonjë prej përmbajtjeve të mesazheve tuaja të postës elektronike në ofrimin e reklamave të bazuara në interes. Ne përdorim informacionin e marrë nga API të Gmail vetëm në përputhje me Kërkesat e Përdorimit të Kufizuar të Google-  Google’s Limited Use Requirements. Ne gjithashtu mbledhim detajet e kontaktit dhe pagesës suaj, së bashku me informacion profesional, siç janë lidhja e brokerimit, listat e lidhura dhe shitjet, dhe historia e licencimit. Informacion nga burimet publike dhe palët e treta Zillow mbledh informacione nga burime publike, të tilla si regjistrimet e taksave dhe të pasurive të qarqeve dhe të shtetit, agjencitë qeveritare dhe shërbimet e listave të shumta (ose MLS). Shumica e këtyre informacioneve kanë të bëjnë me pronat, jo njerëzit. Por disa informacione që ne mbledhim, si identiteti i pronarit të një prone ose informacioni i licencës së pasurive të patundshme, mund të lidhen me individë. Ne gjithashtu mbledhim informacione për ju nga palë të treta për të siguruar shërbim më të mirë për ju, ose si pjesë e procesit të aplikimit të punësimit. Kjo mund të përfshijë informacion demografik dhe atribute të tjera për ju. Informacione ne mbledhim ndërsa ju përdorni shërbimet tona Së bashku me informacionin që ju na jepni drejtpërdrejt, ne mbledhim një shumëllojshmëri informacioni automatikisht ndërsa përdorni shërbimet Zillow. Informacione mbi aktivitetin Ne mbledhim informacione rreth asaj se si e përdorni Zillow. Kjo përfshin gjëra të tilla si historia e kërkimit tuaj në shtëpi, shtëpitë që shihni, aktiviteti i blerjes, ato që keni klikuar dhe përdorimet e tjera të karakteristikave tona, dhe sasia e kohës që keni kaluar duke shikuar në pjesë të ndryshme të faqeve të internetit. Kur ju telefononi ose shkruani tekstin Zillow ose një profesionist të pasurive të patundshme duke përdorur platformën tonë, ne mbledhim të dhëna në lidhje me thirrjen ose tekstin tuaj, duke përfshirë datën dhe kohën e telefonatës ose tekstit, numrin tuaj të telefonit dhe përmbajtjen e telefonatës ose tekstit. Informacione për pajisjen Si faqet e internetit dhe aplikacionet e tjera, ne mbledhim të dhëna në lidhje me shfletuesit (browsers) dhe pajisjet që përdorni për të hyrë në Zillow. Të dhënat që mbledhim përfshijnë modelin dhe cilësimet e shfletuesit ose pajisjes, sistemin e funksionimit, identifikuesit unik dhe versionin e aplikacionit që po përdorni. Ne gjithashtu mbledhim të dhëna për mënyrën se si ndërveprojnë shfletuesit dhe pajisjet tuaja me shërbimet tona, duke përfshirë adresën IP, raportet e ndërprerjeve, aktivitetin e sistemit dhe datën, kohën dhe URL-në e faqes që keni vizituar para Zillow. Ju mund të kontrolloni mbledhjen tonë të të dhënave të caktuara, të tilla si modelin e pajisjes tuaj celular ose gjuhën që pajisja juaj mobile përdor, duke rregulluar konfigurimin e intimitetit dhe sigurisë në pajisjen tuaj celular. Informacioni i vendndodhjes Nëse aktivizoni shërbimet e vendndodhjes në pajisjen tuaj celular, Zillow mbledh vendndodhjen e pajisjes tuaj. Ne i përdorim ato informacione për t'ju siguruar informacione dhe reklama të bazuara në vendndodhje, si shtëpi dhe profesionistë të pasurive të patundshme në zonën tuaj, dhe për të ofruar shërbime të bazuara në vendndodhje, si t'ju lejojnë të zhbllokoni dhe vizitoni Zillow Ofron shtëpi në orarin tuaj dhe të kërkoni shtëpi në Zillow. Nëse nuk doni të përdorni këto veçori, mund të fikni shërbimet e vendndodhjes në pajisjen tuaj. Ne gjithashtu mbledhim informacionin e vendndodhjes për qëllime të ngjashme nga shfletuesi juaj nëse e aktivizoni atë. Mund të çaktivizoni aksesin përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj (browser settings). Cookies, etiketa pixel dhe teknologji të tjera të ndjekjes Ne dhe partnerët tanë përdorim mjete të ndryshme për të mbledhur të dhëna kur vizitoni faqet dhe aplikacionet tona, përfshirë cookies, etiketat pixel dhe teknologjitë e tjera të ngjashme. Cookies janë copa të të dhënave elektronike që mund të transferohen në kompjuterin tuaj ose pajisje tjetër për të identifikuar shfletuesin(browser) tuaj. Kur përdorni Zillow, ne dhe partnerët tanë mund të përdorim cookie dhe mjete të tjera për të mbledhur informacione rreth mënyrës sesi i shihni dhe përdorni shërbimet dhe përmbajtjen tonë dhe për të lidhur aktivitetin tuaj me të dhëna të tjera që ruajmë për ju. Përdorimi i cookies na ndihmon t’ju shërbejmë më mirë duke kuptuar ato që ju interesojnë, duke ndjekur tendencat, duke matur efektivitetin e reklamave, duke kursyer preferencat tuaja dhe duke ruajtur informacionin që mund të dëshironi të merrni rregullisht, siç janë shtëpitë tuaja të preferuara. Ne gjithashtu lejojmë partnerë të veçantë, të aprovuar që të mbledhin të dhëna nga shfletuesi ose pajisja juaj për qëllime reklamimi dhe matjeje duke përdorur cookies te tyre ose mjete të ngjashme. Në çdo kohë, ju mund të përdorni mjetet tona të preferencës së cookie-t për të menaxhuar se cilat lloje të cookies dhe teknologjive të tjera të ndjekjes me të cilat jeni komode. Kontrolloni informacionin tonë se si të përdorni këto mjete. Ju gjithashtu mund të çaktivizoni cookies krejtësisht duke rregulluar cilësimet në shfletuesin tuaj. Sidoqoftë, nëse vendosni të çaktivizoni disa ose të gjitha cookie-t, shumë pjesë të shërbimeve tona mund të mos funksionojnë më. Për më tepër, nëse na e jepni adresën tuaj të postës elektronike, ne mund të përdorim një formë të skrapuar, të palexueshme (të quajtur një version "hashed") të adresës tuaj të emailit për të ofruar reklama të përshtatura për ju në Zillow ose në faqet e tjera të internetit, përfshirë këtu përmes Auditorit personal të Facebook Karakteristikë ose mjete të tjera të ngjashme. Klikoni here për të mësuar se si mund të kontrolloni reklamat që shihni në Facebook. Për informacion në lidhje me mënyrën se si mund të menaxhoni preferencat tuaja të cookie-t, shikoni pjesën e kësaj politike të quajtur "Veglat dhe zgjedhjet tuaja të intimitetit" - (“Your privacy tools and choices”). Rrjete sociale Nëse përdorni hyrje të mediave sociale (si Google dhe Facebook) për t'u futur në Zillow, ne mund të qasemi në informacionin tuaj të profilit publik të mediave sociale. Gjithmonë mund ta kufizoni këtë ndarje duke përdorur cilësimet e shërbimit tuaj të mediave sociale. Konkluzione Për të përmirësuar shërbimet tona dhe t'i bëjmë ato më të dobishme për ju, ne përdorim të dhëna në lidhje me veprimtarinë tuaj për të kuptuar preferencat tuaja. Për shembull, nëse zakonisht kërkoni me shume shtëpi me qira sesa shtëpi për të blerë, mund të supozojmë se nuk po kërkoni të blini një shtëpi dhe t'ju tregojmë më shumë informacione të dobishme për qiramarrësit. Informacion komercial Ne mbledhim informacione rreth produkteve dhe shërbimeve që blini ose konsideroni te blini nga ne. Kjo përfshin produkte për profesionistë, siç janë produktet tona reklamuese, si dhe shërbime të konsumatorit si Zillow Oferta. Informacion audioviziv Nëse vizitoni një shtëpi në pronësi të Zillow, ne mund të kapim ngjashmërinë dhe zërin tuaj duke përdorur kamera dhe pajisje regjistrimi audio për arsye sigurie. Pse Zillow përdor informacionin tuaj Përfundimi i transaksioneve tuaja Kur përdorni Zillow për të përfunduar transaksionet e pasurive të patundshme, si blerja ose shitja e shtëpisë tuaj, aplikimi i banesave me qira ose nënshkrimi i qirasë, ne përdorim informacionin tuaj personal për të verifikuar identitetin dhe procesin tuaj dhe për të përfunduar transaksionin tuaj. Sigurimi dhe përmirësimi i shërbimeve tona Ne përdorim informacionin tuaj për të siguruar shërbimet tona për ju. Kjo përfshin gjëra të tilla si kthimi i rezultateve të kërkimit në shtëpi dhe përpunimi i aplikacionit tuaj me qira. Ne gjithashtu përdorim informacionin tuaj për të përmirësuar shërbimet tona ekzistuese dhe për të zhvilluar të reja. Për shembull, ne ndjekim mënyrën se si ju përdorni faqet e internetit dhe aplikacionet tona dhe e përdorin atë informacion për të zgjidhur problemet dhe rregulluar gjërat për të përmirësuar përvojën tuaj. Komunikimi me ju dhe lidhja juaj me të tjerët Ne përdorim informacionin e kontaktit që ju na jepni, si numrin tuaj të telefonit dhe adresën e emailit, për të komunikuar me ju në lidhje me shërbimet tona. Kjo përfshin gjëra të tilla si përgjigja ndaj komenteve, pyetjeve dhe kërkesave që na dërgoni. Gjithashtu përfshin t'ju njoftojmë për azhurnimet dhe ndryshimet e transaksionit ose shërbimeve. Ne gjithashtu mund t'ju informojmë për shërbimet tona, ofertat, promovimet, lajmet dhe azhurnimet e tjera që ne mendojmë se mund t'ju interesojnë. Nëse na e kërkoni, ne gjithashtu përdorim informacionin tuaj për t'ju lidhur me profesionistë të pasurive të patundshme, si kur doni të kontaktoni një agjent për të diskutuar një shtëpi që ju gjeni për shitje në platformën tonë. Personalizimi i përvojës tuaj Ne përdorim informacionin që mbledhim për ju dhe veprimtarinë tuaj në shërbimet tona për të personalizuar shërbimet që ne ofrojmë. Ne gjithashtu e përdorim atë për të treguar reklama, përmbajtje ose tipare që mendojmë se mund të të pëlqejnë. Kjo përfshin gjëra të tilla si rezultate të kërkimit të personalizuara që përputhen me preferencat tuaja dhe kriteret paraprake të kërkimit dhe, nëse na kërkoni, të lidheni me një profesionist të pasurive të patundshme më të përshtatshme për t'ju ndihmuar. Nëse e dimë që jeni duke punuar me një agjent të veçantë të pasurive të patundshme, ne mund të ndajmë informacione në lidhje me shtëpitë tuaja të ruajtura dhe kërkime me atë agjent për t'i lënë ata t'ju shërbejnë në mënyrë më efektive. Ju kontrolloni atë që ne ndajmë me profesionistet e pasurive të patundshme që gjeni në platformën tonë. Përdorime të tjera të informacionit tuaj Ne gjithashtu përdorim të dhënat tuaja për të zbuluar, hetuar dhe parandaluar transaksionet mashtruese dhe aktivitete të tjera të paligjshme dhe për të mbrojtur të drejtat dhe pronën e Zillow, klientët e tij dhe të tjerët. Ndonjëherë, mund të ketë një arsye që ne dëshirojmë të përdorim informacionin tuaj në një mënyrë që nuk përshkruhet këtu. Nëse kjo ndodh, ne do t'ju njoftojmë, kështu që ju mund të vendosni nëse jeni të kënaqur me të. Ndarja e informacionit tuaj Ne e kuptojmë se shkëmbimi i informacionit me palët e treta është një përgjegjësi e madhe. Ne jemi të përkushtuar të ndajmë informacione vetëm kur janë të nevojshme për një qëllim të ligjshëm biznesi ose ligjor, dhe pastaj vetëm me marrësit që do ta mbrojnë atë. Informacionin që ju kërkoni nga ne për t'i shpërndarë Ne ndajmë informacione kur na kërkoni të shpërndajmë. Për shembull, nëse vendosni të kontaktoni një agjent të pasurive të patundshme, huadhënës hipotekor, investitor, ndërtues, menaxher të pasurive ose ndonjë profesionist tjetër të pasurive të patundshme përmes platformës sonë, ne do t'ju dërgojmë atyre emrin tuaj dhe informacionin e kontaktit. Në mënyrë të ngjashme, nëse aplikoni për strehim me qira përmes Zillow, informacioni juaj për aplikacionin do t'ju dërgohet qiradhënësve që ju zgjidhni. Ofruesit e shërbimeve dhe partnerët e biznesit Kur Zillow punëson një ofrues të shërbimit për të ndihmuar në funksionimin e biznesit tonë, mund të kemi nevojë t'ju japim atyre qasje në informacione për të siguruar shërbimin e tyre. Ne i lejojmë ata të përdorin informacionin vetëm për të kryer shërbimin që u kemi kërkuar atyre të kryejnë. Ne i kontrollojme të gjithë ofruesit e shërbimeve me kujdes, dhe Zillow mbetet gjithmonë përgjegjës për privatësinë e informacionit tuaj që ndahet me ofruesit e shërbimeve tona. Kur partnerët Zillow me bizneset e tjera për t'ju ofruar produkte dhe shërbime, ne mund të ndajmë informacion me ata partnerë vetëm sipas nevojës për t'i siguruar ato produkte dhe shërbime dhe vetëm t'i nënshtrohemi kushteve të kësaj politike të privatësisë. Transferime ligjore dhe pajtueshmërie Kur Zillow duhet të shkëmbejë të dhëna për të përmbushur një kërkesë ligjore ose rregullatore, duke përfshirë përgjigjen ndaj një kërkese tjetër të ligjshme të qeverisë për të dhëna, ne do të ndajmë informacione vetëm aq sa është e nevojshme për të përmbushur atë kërkesë. Ne do t'ju tregojmë përpara se të ndani informacionin tuaj në këto situata përveç nëse nuk ju është ndaluar ta bëjmë këtë. Për më shumë informacion në lidhje me mënyrën se si ne u përgjigjemi kërkesave për të dhëna, shihni Government and Civil Information Requests . Ne gjithashtu mund të ndajmë informacione nëse është e nevojshme për të zbatuar të drejtat tona ligjore, zbulimin ose parandalimin e mashtrimit ose shqetësimeve të sigurisë dhe mbrojtjen e sigurisë publike. Nëse Zillow është i përfshirë në bashkimin, blerjen, ose ndonjë formë transferimi ose shitje të ndonjë ose të gjithë biznesit të tij, qoftë si shqetësim i vazhdueshëm ose si pjesë e falimentimit, likuidimit, ose një procesi të ngjashëm, ne mund të ndajmë informacionin tuaj në lidhje me atë transaksion. Të dhëna publike dhe të identifikuara Ne mund të ndajmë informacione që janë mbledhur nga burime publike ose që ju vendosni t'i ndani publikisht (siç janë rishikimet publike dhe faktet shtëpiake) me palët e treta. Ne gjithashtu mund të ndajmë informacion të grumbulluar dhe / ose të identifikuar që nuk mund të përdoren në mënyrë të arsyeshme për t'ju identifikuar. Shitjet e informacionit personal Zillow lejon kompani të caktuara të vendosin teknologji gjurmuese si cookie dhe pixel në faqet tona, të cilat lejojnë që këto kompani të marrin informacione rreth veprimtarisë suaj në Zillow që është i lidhur me shfletuesin ose pajisjen tuaj. Kompanitë mund të përdorin ato të dhëna për t'ju shërbyer reklama më të rëndësishme në faqet tona ose të te tjereve. Sipas disa ligjeve shtetërore, ndarja e të dhënave për reklamat në internet si kjo mund të konsiderohet një "shitje" e informacionit. Me përjashtim të këtij lloji të shkëmbimit, Zillow nuk shet asnjë prej informacionit tuaj. Gjithmonë keni kontroll të plotë nëse këto teknologji funksionojnë në pajisjet tuaja. Ju mund t'i çaktivizoni ato plotësisht duke përdorur mjetet tona të pëlqimit të cookie-t (shihni udhëzimet e Qendrës së Intimitetit të Zillow), ose duke klikuar lidhjen "Mos Shisni Informacionin tim" në faqet tona të internetit. Mjetet dhe zgjedhjet e intimitetit Qasja dhe fshirja e informacionit tuaj Ne kemi bërë një shumëllojshmëri mjetesh të intimitetit në dispozicion në Zillow. Duke përdorur Qendrën e Intimitetit të Zillow, mund të shihni se çfarë lloj të dhënash kemi mbledhur për ju dhe llojet e palëve të treta me të cilat i ndajmë. Ju gjithashtu mund të shkarkoni një kopje të të dhënave dhe t'i merrni me vete në një shërbim jashtë Zillow nëse dëshironi. Nëse dëshironi të fshini të dhënat tuaja ose të mbyllni llogarinë tuaj, mund ta bëni këtë duke përdorur edhe Qendrën e Intimitetit të Zillow. Ne i sigurojmë këto mjete për përfitimin tuaj dhe nuk do të bëjmë kurrë diskriminim ndaj jush për përdorimin e tyre. Por nëse vendosni të fshini të dhënat tuaja ose mbyllni llogarinë tuaj, ne nuk do të jemi në gjendje t'ju ofrojmë shërbime që na kërkojnë të përdorim të dhënat tuaja. Menaxhimi i preferencave të cookie-ve Qendra e Intimitetit të Zillow ka informacione mbi mënyrën e përdorimit të mjeteve në faqet e internetit dhe aplikacionet tona për të menaxhuar cookies qe lejohen të ngarkohen kur përdorni Zillow. Serverat e reklamave të palëve të treta të Zillow, ofruesit e rrjetit të reklamave dhe reklamuesit e palëve të treta ofrojnë përmbajtje reklamash që shfaqen në Zillow. Për të matur se sa janë efektive ato reklama dhe për t'i bërë ato më të rëndësishme, ofruesit e reklamave mund të përdorin teknologjitë e tyre të ndjekjes për të mbledhur informacionin tuaj. Këto përdoren për të regjistruar aktivitetin e përdoruesve, siç janë faqet e vizituara dhe për të mësuar se cilat lloje të informacionit janë më interesante për përdoruesit. Për më shumë informacion në lidhje me zgjedhjet që keni në lidhje me këto teknologji (të tilla si zgjidhja qe ti fikni), vizitoni Iniciativën e Reklamimit në Rrjet, Aleancën e Reklamimit Dixhital, Gjithëpërfshirjen dhe Fakultetin e Privatësisë:  Network Advertising Initiative, Digital Advertising Alliance, Omniture, and PrivacyChoice. Menaxhimi i preferencave të komunikimit Abonimet me postë elektronike Zillow mund t'ju dërgojë email për një larmi arsyesh. Për shembull, nëse kurseni një kërkim, ne do t'ju dërgojmë email me shtëpi të reja në treg që përputhen me kërkimin tuaj. Nëse kurseni një shtëpi, ne do t'ju mbajmë të postuar në azhurnimet e statusit si kur ajo shtëpi ka një shtëpi të hapur të planifikuar dhe kur ajo ka një ofertë në pritje. Kur përdorni shërbimet tona të transaksionit, ne do t'ju dërgojmë azhurnime të statusit dhe informacione të tjera në lidhje me transaksionin tuaj. Nëse keni një llogari me Zillow, mund të zgjidhni preferencat tuaja përmes cilësimeve të llogarisë tuaj. Gjithashtu, ju mund të menaxhoni llojet e emailit që merrni duke ndjekur udhëzimet e përfshira në secilën e-mail që ju dërgojmë. Edhe nëse abonoheni nga disa pajtime në postën elektronike, mund të na mbetet akoma nevojë t’ju dërgojmë email me informacione të rëndësishme transaksionare ose të tjera jo reklamuese. Thirrjet dhe tekstet Disa nga shërbimet tona ju lejojnë të na jepni numrin tuaj të telefonit. Nëse na jepni numrin tuaj, ne mund t'ju telefonojmë ose t'ju shkruajmë, për shembull, për t'ju dhënë informacione rreth marrjes së një oferte në shtëpinë tuaj përmes Ofertave Zillow. Ne do t'ju kontaktojmë përmes këtyre metodave vetëm në përputhje me kërkesat ligjore në fuqi, dhe ju gjithmonë keni aftësinë të hiqni dorë nga thirrjet ose tekstet e mëtejshme. Mbrojtja e informacionit tuaj Ne e kuptojmë se, pavarësisht se si mbledhim informacionet tuaja, ne kemi një përgjegjësi ta mbrojmë atë. Ne e marrim seriozisht atë përgjegjësi. Ne ndërtojmë siguri në produktet dhe tiparet tona, për të ndihmuar në mbrojtjen e të dhënave nga qasja, zbulimi, ndryshimi dhe shkatërrimi i paautorizuar. Ne jemi gjithmonë në kërkim të kërcënimeve dhe marrim hapa të arsyeshëm për t'iu përgjigjur atyre kërcënimeve, duke mbrojtur informacionin që përdoruesit ndajnë me ne. Sigurisht, asnjë metodë e transmetimit të Internetit ose ruajtjes së të dhënave nuk mund të sigurojë mbrojtje të garantuar të informacionit tuaj. Nëse ndonjë gjë duhet të ndodhë me informacionin tuaj, ne do t'ju njoftojmë sa më shpejt që të mundemi dhe të përpiqemi të bëjmë sa më mirë. Zillow është i bazuar në Shtetet e Bashkuara dhe informacionet që mbledhim rregullohen kryesisht me ligjin e SHBA. Kur i nënshtrohemi ligjeve të privatësisë së vendeve të tjera, ne i zbatojmë ato kërkesa. Nëse keni akses ose përdorni shërbimet tona ose na jepni informacione, informacioni juaj do të përpunohet dhe ruhet në Shtetet e Bashkuara, ku mund të mos keni të njëjtat të drejta dhe mbrojtje siç bëni sipas ligjit tuaj lokal. Zbatueshmëria e kësaj politike Kjo politikë vlen për çdo shërbim tonin që lidhet me të. Ai nuk vlen për kreditë në shtëpi të Zillow, i cili ka një politikë të veçantë të privatësisë në dispozicion këtu  here. Aplikacionet dhe shërbimet tona mund të lidhen me faqet e internetit të ndërmarrjeve të tjera. Disa veçori mund të përfshijnë gjithashtu ndarjen e informacionit tuaj me faqet e internetit të palëve të treta. Këto uebfaqe(website) të palëve të treta mund të mbledhin informacione rreth përdoruesve në ato uebfaqe. Zillow nuk i kontrollon ato faqe, dhe kjo politikë e privatësisë nuk vlen për këto faqe të jashtme dhe palë të treta. Shpalosjet Ligjore Në këtë pjesë, ne kemi dhënë disa shpalosje të kërkuara me ligj sipas ligjeve shtetërore të privatësisë. Nuk duhet të ketë asgjë befasuese në këtë pjesë, dhe ne jemi përpjekur të shpjegojmë praktikat tona të intimitetit në anglisht të thjeshtë përgjatë gjithë pjesës tjetër të politikës. Sipas Aktit të Intimitetit të Konsumatorit në Kaliforni ose CCPA, banorët e Kalifornisë kanë të drejta të caktuara në lidhje me të dhënat e tyre, përfshirë: Kjo eshte thjesht liste e te drejtave qe ke, po i ka shpjeguar me lart te gjitha, kjo eshte thjesht si lista ligjore, keshtu qe spo e perkthej, por me thuaj po u desh.